Oman elämän personaltreiner....

sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Kaamosmasennus

No ei nyt ehkä masennus mutta väsymys. Mulla on ollut todella vaikee herää kun on näin pimeää.. En tahdo millään saada itseäni käyntiin aamuisin vaikka en hiilareita kauheasti olekkaan mättänyt naamaan. Voisiko joku ystävällinen vain hinaa sen solen takasin? Tai vaihtoehtoisesti siirtää mut jonnekkin missä se sole näyttäytyy päivittäin monta tuntia...??
Vuosi sitten oltiin Balilla tähän aikaan, oli plus 30 ja aurinko paistoi, ei paljoo ollu kaamosväsymystä, kuten kuvista näkee ;)



patsastelua :D


Sali aamuina sitä käynnistyy nopeemmin, tai no, puoliunessa sitä tulee kyllä useasti käveltyä dösäpysäkille.. Onneksi viimeistään dösässä treenipuusteri rupee vaikuttamaan ja sitä herää kunnolla :)

näitä kun lusikoi naamaan ennen treeniä niin mukavasti herää


Olen yrittänyt muistaa ottaa omega-3 pilsuja ja d-vitskua mutta eipä sitä säännöllisesti tuu otettua. Nyt teinkin sitten muutoksen ja laitoin "dosettiin" pillerit, ehkä muistaa paremmin. :)




En tiedä johtuuko se tuosta d-vitskusta vaiko ruokavalio muutoksesta vaiko molemmista mutta en oo ollu kipee moneen vuoteen. Tietty asiaa saattaa auttaa se että meillä on aika viileä sisällä. Me esim nukutaan AINA ikkuna auki, oli sitten +30 tai -30. :D
Tietty se flunssa yrittää aina tulla mutta yleensä se kyllä katoaa samantien kun heitän naamaan kunnon tropit. (D-vitskuu 150mikrog, c-vitamiinia tupla annos, ja sitten vaikka teetä hunajalla. Jos kaapista löytyy niin pakuriteetä rutosti.. Johan pöpöt saa kyytiä.)

Koitan listata tähän omat vinkit kaamosväsymyksen voittoon, tai edes hieman lievittämään sitä väsymystä.

Aamukahvi, kermalla ja kookosöljyllä tai vaihtoehtoisesti voilla ja mct-öljyllä. Himmee määrä hitaasti vapautuvaa energiaa, pitää nälkää pitkään poissa. Jos nälkä vaivaa vielä kahvin jälkeen, syön muutaman keitetyn munan. Johan rupee kulkemaan.

Ota d-vitskua, sitä saa kyllä syödä reippaasti yli suositusten, ite otan 100-150migrog/pv. Omega-3pilsuja menee 5kpl. Tiesittekö muuten et omegapilsuilla hoidetaan mieliala häiriöitä?? Josset tiennyt niin kurkkaa tämä linkki
Klik klik

Aamulla salilla käynti takaa myös hyvän fiiliksen koko päiväksi. Ja jos joku kehtaa väittää ettei ole aikaa harrastaa liikuntaa, sanon että paskapuhetta. Meillä kaikilla on se 24h vuorokaudessa aikaa, on vain sinusta kiinni kuinka järjestät ajan käytön. Itse esim saatan herätä 4.30 jos pitää käydä salilla ennen aamuvuoroa...

salipirkko

Anna kehollesi myös niitä rasvoja, avokado, pähkinät, siemenet, kylmäpuristettua  neitsyt oliiviöljyä tai kookosöljyä unohtamatta. Lohi ja pikkukalat ovat oikeaa aivoruokaa ;) Epa on aivoille elintärkeä aine, muistakaa siis oikeesti syödä omega pilsuja tai kalaa. Jos joku vielä jaksaa väittää kookoöljyn terveellisyydestä niin lukaise tämä;Klik klik
Tiesitkö että kookosöljy on ainoa äidinmaidon lisäksi mikä sisältää lauriinihappoa... ;)

 Ainiin, sain taas pitkästä aikaa duunia, ei kyllä uusia tuulia tullut mutta näillä mennää niin kauvan kun ei muutakaan ole... :)

Näihin kuviin ja tunnelmiin, heido :)



ps. Haettiin just litukasta eka joulukinkku, huomenna edessä paistohommat, naaam :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti